PRE ZAMESTNANCOV
Aktuality
27.09.2022
Obraciame sa na Vás s prosbou o vyplnenie krátkeho dotazníka ohľadne príjmu vitamínu D v rámci populácie.
26.09.2022
V piatok 23. septembra 2022 podpísali dekan Fakulty chemickej a potravinárskej technológie STU, prof. Ing. Anton Gatial, DrSc. a generálny riaditeľ Národného poľnohospodárskeho a potravinárskeho centra, Ing, Martin Polovka, PhD., zmluvu o spolupráci na uskutočňovanie doktorandských študijných programov.
23.09.2022
Dnes 23.9. oslavujeme Európsky deň Ekologického poľnohospodárstva, oslávte ho spolu s nami ako sa patrí! EUorganicDay! Ekologické poľnohospodárstvo nie je novým trendom, ale návratom k tradícií a hodnotám, ktorý reflektuje požiadavky krajiny. Vyber si ekológiu a mysli na svoju budúcnosť a zdravie! @OrganicsEurope
- zlepšuje živobytie farmárov
- udržiava úrodnosť pôdy
- chráni divokú prírodu a biodiverzity
- udržiava naše vody čisté
Viac sa o tomto dni dočítaš TU!
21.09.2022
Ocenenie NPPC - VÚRV
Dňa 19. septembra 2022 sa uskutočnilo slávnostné akademické podujatie pri príležitosti inaugurácie rektorky Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave prof. Mgr. Kataríny Slobodovej Novákovej, PhD.. Slávnostné podujatie bolo spojené s oslavou 25. výročia vzniku Univerzity sv. Cyrila a Metoda v Trnave a tiež s otvorením akademického roka 2022/23.
Rektorka UCM prof. Katarína Slobodová Nováková na akademickej slávnosti ocenila najvýznamnejším ocenením, Plaketou – cenou Jána Sambucusa, Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum, Výskumný ústav rastlinnej výroby za aktívnu spoluprácu. Cenu prevzala Mgr. Katarína Ondreičková, PhD..
Viac info TU
21.09.2022
NPPC - Výskumný ústav rastlinnej výroby vydáva ďalšie číslo časopisu Genofond 1/2022. Ponúkame Vám zaujímavé články z rôznych oblastí pestovania a využitia genetických zdrojov rastlín.
20.09.2022
NPPC - Výskumný ústav potravinársky Vás srdečne pozýva na praktické workshopy Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh,v rámci ktorých môžete prostredníctvom návštevy výrobných závodov nahliadnuť do pestovania pšenice Alakor a produkcie z nej vyrobených položiek, či do výroby oleja z hroznových jadierok, ako súčasti efektívneho spôsobu využitia odpadu vznikajúceho v priemysle.
1. Praktický workshop „vinárstvo“ – olej z hroznových jadierok (7.10.2022), pozvánka - TU
2. Praktický workshop „manufaktúra cestovín“ (13.10.2022), pozvánka - TU