20.09.2022
NPPC - Výskumný ústav potravinársky Vás srdečne pozýva na praktické workshopy Európskeho zoskupenia územnej spolupráce Rába-Dunaj-Váh,v rámci ktorých môžete prostredníctvom návštevy výrobných závodov nahliadnuť do pestovania pšenice Alakor a produkcie z nej vyrobených položiek, či do výroby oleja z hroznových jadierok, ako súčasti efektívneho spôsobu využitia odpadu vznikajúceho v priemysle.
1. Praktický workshop „vinárstvo“ – olej z hroznových jadierok (7.10.2022), pozvánka - TU
2. Praktický workshop „manufaktúra cestovín“ (13.10.2022), pozvánka - TU
Aký úžitok majú tieto aktivity?
Hlavný cieľ TAPE FOOD INDUSTRY spočíva vo vybudovaní udržateľného, medzinárodne konkurencieschopného potravinárskeho odvetvia v slovensko-maďarskom pohraničnom regióne, ktorý popri zvyšovaní efektívnosti podnikov podporuje aj tvorbu nových pracovných miest. Technologické inovácie zavádzané v jednotlivých spracovateľských a výrobných podnikoch kladú do popredia súčasné princípy cirkulárneho hospodárstva, vďaka ktorým zvyšujú mieru využitia regionálnych surovín a zužitkovanie odpadov vznikajúcich v rôznych priemyselných odvetviach. Inovácie prebiehajúce po malých krokoch, avšak nepretržite, sú mimoriadne dôležité z hľadiska blahobytu, zdravia a kvality života obyvateľstva, z pohľadu zamestnanosti, ziskovosti, ako aj redukcie rizík potravinovej bezpečnosti. Zavádzaním inovatívnych technológií a spracovaním lokálnych surovín malé a stredné podniky kladú základy pre rozvoj nového, zdravého, regionálneho sortimentu produktov, ako aj pre dlhodobú spoluprácu medzi rozličnými aktérmi potravinárskeho priemyslu.
Prosíme, aby ste svoj záujem o účasť a prípadné tlmočenie potvrdili do 30. septembra 2022 vyplnením registračného formulára dostupného na nasledovnom odkaze: https://forms.gle/XV1JnTwtCZxcXf7y7