PRE ZAMESTNANCOV
Aktuality
17.04.2023
V rámci rubriky U nás doma redaktor RTVS - Stred, Peter Cítenyi navštívil Ing. Janku Martincovú, PhD. z NPPC- VÚRV- ÚTPHP Banská Bystrica doma na jej gazdovstve. Vypočujte si krátke nahrávky o význame chovu oviec:
13.04.2023
Slovenská poľnohospodárska a potravinárska komora a Potravinárska komora Slovenska v spolupráci s Ministerstvom pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Vás pozýva na INFORMAČNÝ DEŇ PRE POTRAVINÁROV.
Viac informácií - TU
11. 04. 2023
11. 04. 2023
NPPC ako zástupca Slovenska v medzinárodnom projekte COST Action 20128 PIMENTO (www.fermentedfoods.eu) sa obraciame na Vás s prosbou o vyplnenie dotazníka, ktorý mapuje produkciu fermentovaných potravín.
Prieskum je venovaný priemyselným odvetviam a profesionálom v oblasti fermentovaných potravín s cieľom identifikovať prekážky pre inovácie v oblasti fermentovaných potravín a štartovacích kultúr. Cieľom tohto prieskumu je použiť získané údaje ako podklad pre vedecké stanovisko, ktoré bude informovať o potrebách a možnostiach inovácií v produkcii fermentovaných potravín. Vyplnený dotazník pošlite najneskôr do 5. mája 2023.
Dotazník - TU!
6.4.2023
NPPC - VÚP organizuje v rámci projektu ACRYRED "Letnú medzinárodnú tréningovú školu."
Cieľom projektu ACRYRED je vytvoriť multidisciplinárnu výskumnú a komunikačnú sieť zameranú na znižovanie tvorby akrylamidu, ktorá zahŕňa celý reťazec produkcie potravín od obilia až po finálne výrobky určené spotrebiteľom. Jednou z aktivít projektu je usporiadanie letnej tréningovej školy pre mladých výskumníkov zameranej na zdieľanie informácií a skúseností pri aplikácii rôznych opatrení na znižovanie akrylamidu v potravinárskom priemysle.
Vzdelávanie sa uskutoční v auguste 2023 v priestoroch NPPC VÚP v Bratislave pod vedením Ing. Zuzany Ciesarovej, PhD.
Viac info - TU!
05.04.2023
SPU a NPPC bude v medzinárodnej asociácii DAGENE zastupovať prof. Chrenek vo funkcii podpredsedu.
Viac - TU