Cieľ vzdelávacej aktivity
Zlepšiť ekonomiku a zamestnanosť v poľnohospodárstve inováciami, zvýšením stupňa spracovania a rozšírenia priameho predaja produktov konečnému spotrebiteľovi.
Zvýšiť bezpečnosť takto predávaných produktov, ich kvalitu a jej komunikáciu so spotrebiteľom pomocou IKT.
Zlepšiť odbornú spôsobilosť farmárov a spracovateľov pre výrobu a manipuláciu s potravinami .
Cieľová skupina
Subjekty – farmári, kompetentní pracovníci poľnohospodárskych podnikov, malí spracovatelia – výrobcovia potravín.
Vzdelávacia aktivita „Priamy predaj poľnohospodárskych produktov a potravín „ poskytne pracovníkom prvovýroby základné informácie a zručnosti o platnej legislatíve, moderných, šetrných výrobných postupoch, možnostiach výrobkových a technických inovácií pri primárnom spracovaní a výrobe potravín priamo na farme. Zásadách správnej hygienickej praxe, hygienických požiadavkách na výrobu, hygiene budov a zariadení, personálnej hygiene, manipulácii pri skladovaní a predaji potravín tak aby bola zaručená ich bezpečnosť a zdravotná nezávadnosť. Spôsoboch realizácie zásad HACCP a Hygienických príručiek.
Viac informácií - TU