Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky Bratislava realizuje v mesiacoch Január 2015 - Február 2015 vzdelávaciu aktivitu „Komplexné spracovanie hrozna a priamy predaj produktov

Pozvánka - TU

Cieľ vzdelávacej aktivity

Zlepšiť ekonomiku a zamestnanosť v pestovaní a spracovaní hrozna a ovocia inováciami, diverzifikáciou produkcie a rozšírením priameho predaja produktov konečnému spotrebiteľovi. Zvýšiť bezpečnosť predávaných produktov, ich kvalitu a jej komunikáciu so spotrebiteľom pomocou IKT.

Cieľová skupina
Vinohradníci, ovocinári, SHR, kompetentní pracovníci vinohradníckych a vinárskych podnikov, malí pestovatelia a spracovatelia hrozna a ovocia.

Informačno-vzdelávacia aktivita poskytne vinohradníkom, vinárom, ovocinárom a spracovateľom ovocia základné informácie a zručnosti o platnej legislatíve, možnostiach výrobkovej a technologickej inovácie a komplexného využitia hrozna ako suroviny pre výrobu nápojov, koncentrátov, oleja prípadne základov pre kozmetické využitie, hygienických požiadavkách na tieto výroby, tak aby bola zaručená bezpečnosť a zdravotná nezávadnosť produktov. Pre rozvoj vinohradníctva a vinárstva je rozhodujúce diverzifikovať produkciu tak aby príjem za predaj nebol závislý iba na odbyte vína, pričom stále väčší význam získava priamy predaj spotrebiteľovi.

web1
web3

Kalendár podujatí

október 2024
Po Ut St Št Pi So Ne
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3

Aktuálne projekty

Vyhlásenie o prístupnosti