Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky Bratislava realizuje v mesiacoch Január 2015 - Február 2015 vzdelávaciu aktivitu „Komplexné spracovanie hrozna a priamy predaj produktov„
Pozvánka - TU
Cieľ vzdelávacej aktivity
Zlepšiť ekonomiku a zamestnanosť v pestovaní a spracovaní hrozna a ovocia inováciami, diverzifikáciou produkcie a rozšírením priameho predaja produktov konečnému spotrebiteľovi. Zvýšiť bezpečnosť predávaných produktov, ich kvalitu a jej komunikáciu so spotrebiteľom pomocou IKT.
Cieľová skupina
Vinohradníci, ovocinári, SHR, kompetentní pracovníci vinohradníckych a vinárskych podnikov, malí pestovatelia a spracovatelia hrozna a ovocia.
Informačno-vzdelávacia aktivita poskytne vinohradníkom, vinárom, ovocinárom a spracovateľom ovocia základné informácie a zručnosti o platnej legislatíve, možnostiach výrobkovej a technologickej inovácie a komplexného využitia hrozna ako suroviny pre výrobu nápojov, koncentrátov, oleja prípadne základov pre kozmetické využitie, hygienických požiadavkách na tieto výroby, tak aby bola zaručená bezpečnosť a zdravotná nezávadnosť produktov. Pre rozvoj vinohradníctva a vinárstva je rozhodujúce diverzifikovať produkciu tak aby príjem za predaj nebol závislý iba na odbyte vína, pričom stále väčší význam získava priamy predaj spotrebiteľovi.