Vedecký časopis NPPC Journal of Food and Nutrition Research patrí medzi špičku
Jediný slovenský vedecký časopis v oblasti potravinárskeho výskumu, Journal of Food and Nutrition Research, dosiahol podľa spoločnosti Thomson Scientific za minulý rok impact factor - IF= 1.95.
Časopis vydáva Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum.
Časopis nadväzuje na dlhoročnú tradíciu vydávania Bulletinu potravinárskeho výskumu ako prvého slovenského vedeckého potravinárskeho periodika. Journal of Food and Nutrition Research uverejňuje príspevky zamerané na základný a aplikovaný výskum v oblasti chémie, fyziky, mikrobiológie, výživových aspektov, bioaktivity, kvality, bezpečnosti a technológie potravín. Časopis vychádza 4x ročne v anglickom jazyku. Uvedený úspech je výsledkom úsilia redakcie časopisu, dominantne šéfredaktora RNDr. Tomáša Kuchtu, DrSc., zástupcu šéfredaktora Ing. Martina Polovku, PhD. a technickej redaktorky Ing. Zuzany Lichnerovej, kontinuálne zvyšovať odbornú úroveň a vedecký dosah časopisu.
Link na časopis a pokyny pre autorov nájdete - TU