PRE ZAMESTNANCOV
Aktuality
23.04.2020
Osobnosť slovenskej vedy a agrokultúry akademik Ján Plesník sa dnes dožíva úctyhodných 95 rokov. Profesor Plesník vybudoval Výskumný ústav živočíšnej výroby Nitra. Toto významné pracovisko na medzinárodnej úrovni viedol od roku 1959 celých 32 rokov – až do roku 1991. Profesor Plesník je nadšeným propagátorom umenia, ktoré dokázal prepojiť s činnosťou vedca a manažéra. Viac o Jánovi Plesníkovi nedávno odznelo v RTVS-Rádiu Regina.
Nahrávku s akademikom si môžete vypočuť - TU
16.04.2020
Máme takých ľudí vo výskume, ktorí robia svoju prácu radi. A robia ju z presvedčenia a so zanietenosťou. Prečítajte si rozhovor s Jozefom Fogadom, zanieteným chovateľom domácich plemien husí a pracovníkom Výskumného ústavu živočíšnej výroby v NPPC.
Článok Jozefa Sedláka vyšiel v denníku PRAVDA, prečítať si ho môžete – TU
07.04.2020
Zaujímavý článok prof. RNDr. Milana Margetína, CSc. (NPPC – VÚŽV Nitra) "Desatoro prečo konzumovať jahňacie mäso" si môžete prečítať - TU
07.04.2020
Potravinári z NPPC zaregistrovali vlastnú dezinfekciu pre potravinársky priemysel. Národné poľnohospodárske a potravinárske centrum – Výskumný ústav potravinársky v týchto dňoch zaregistroval na profesionálne požitie v Slovenskej republike dva biocídne výrobky s označením SANIT EP a SANIT EPG. Sú to biocídne prípravky založené na výsledkoch vlastného výskumu a vývoja, určené na dezinfekciu povrchov, resp. na humánne a veterinárne použitie. Pracoviská NPPC si tak dokážu zabezpečiť dezinfekciu vlastných priestorov v čase pandémie COVID- 19 vlastnými silami.
31.03.2020
Slovensko zastúpené NPPC je súčasťou konzorcia 24 krajín, ktoré spájajú svoje sily v európskom spoločnom programe EJP SOIL (European Joint Programme). Celkovým cieľom je poskytnúť udržateľné riešenia hospodárenia na poľnohospodárskej pôde, ktoré prispejú ku kľúčovým spoločenským výzvam vrátane zmeny klímy a zásobovania potravinami v budúcnosti.
Tlačovú správu si môžete prečítať – TU
Fotografie z „Kick-off meeting“ si môžete pozrieť - TU
27.03.2020
Pracovníci NPPC - VÚŽV Nitra Ján Huba a Martina Gondeková spracovali návrh na rýchle zvýšenie domácej produkcie mäsa.
Prečítať si môťete - TU